NAnt ve dasBlog Türkçe problemli mi?

Nedir bu i harfinden çektiğimiz arkadaşlar!

Bugün aldığım ders şu, yeni indirdiğiniz kurduğunuz bir yazılım sizin PC'nizde çalışmıyorsa kesinlikle ilk yapmanız gereken kullandığınız dosyaların adında, içinde, sağında, solunda I-İ sorunu olabilecek bir durum var mı kontrol edin. Maalesef diğer dillerin aksine güzel Türkçemizde ı ve i harflerinin büyük yazımı ters. Bu da bizi her fırsatta ters köşeye yatırıyor. İşte bu azizliğin kurbanı ürünler :

NAnt : Derleme için oluşturduğunuz fileset copy taskları sanki hiçbirşey yokmuş gibi mi yapıyor? Muhtemelen dosya yolunda ve/veya dosyaadında büyük I kullanmışsınız demektir. Bu harfi düzeltin çalışmaya devam edin.
Bu bug'ı ve çözüm önerimizi NAnt'ın sitesine post ettik yakın zamanda düzeleceğini de müjdeleyeyim. Sorunun kaynağı ise tüm NAnt'ta dosya yollarının ve adlarının ToLower() yapıldıktan sonra kullanılıyor olması. Bunu ToLower metodlarını diğer override'ı olan ToLower(System.Globalization.CultureInfo.CurrentUICulture) ile değiştirerek çözmek mümkün. Aslında bu FxCop'ta kontrol edilen bir kural, eğer bir metodun CultureInfo verilebilen bir override'ı varsa bunu kullanmanız gerekiyor. Ama FxCop da o kadar çok hata buluyor ki kardeşim yaa :)

dasBlog : Bu çok daha ilginç bir durum, eğer Internet Explorer'ınızın diller kutusunda(Internet options->Languages) en üst sırada Türkçe yer alıyorsa dasBlog ile hazırlanmış bir blogda hiçbir post göremeyeceksiniz. Bu dasBlog'un sitesindeki öncelikli bug'lardan biri. Nedeni ise dasBlog'un şablonları işlerken şablonların içindeki anahtar sözcükleri Reflection kullanarak bazı nesnelerin üyelerine eşlemesi. Tabi ki tahmin edersiniz, bu üyelerden bazıları i harfiyle başlıyor.(items, itemtitle ...). Fakat bunu çözmek daha zor çünkü bu keywordler upper yaparsanız i ile başlayan hepsi kurtuluyor ancak post başlığı itemtitle bu sefer ikinci i'den takımı yatırıyor ve başlıksız postlarınız oluyor. Bunun için iki duruma iki öneri var;
    1. dasBlog sitelerini ziyaret eden bir Türkseniz explorer'ınızın diller bölümünde ilk sıraya ingilizceyi koyun.

    2. dasBlog sitesi sahibiyseniz ve Türk ziyaretçiler postlarınızı okuyamadığı için başınızı ağrıtıyorsa dasBlog\themes\[yourTheme]\ klasöründeki ItemTemplate.blogtemplate ve DayTemplate.blogtemplate dosyalarının içindeki "item" sözcüklerini "Item" olarak değiştirin.


Bu konuda Microsoft'un Globalizasyon konusunda teknik liderlerinden Michael Kaplan da aydınlatıcı (ingilizce) bir yazı yazmış. O da Almanca'nın kurbanı...
Herneyse umarım bu yazı ile siz benim kadar sinir hasarı almadan bu sorunu atlatırsınız.

NOT : Chemical Brothers geliyooooooor !!!

bioLogic tarafından 24.05.2005 tarihinde yazılmıştır.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home